תוכן עניינים:
- הקדמה – אז מה זה תמלול מרחוק בזמן אמת?
- פתרונות מומלצים:
- כתוביות בזום.
- תמלול בגוגל דוקס.
- הצגת כתוביות בשידור פייסבוק לייב.
- למה הכי חשוב לשים לב בתמלול בזמן אמת?
אז מה זה תמלול מרחוק בזמן אמת?
תמלול מרחוק בזמן אמת הוא תמלול שמתבצע על ידי מתמלל אנושי שלא נמצא באותו חדר עם הצופים. כל אירוע וירטואלי שהוא ניתן להנגיש באמצעות תמלול זה. בין אם מדובר בכנס, פגישה, הרצאה, קורס וכדומה. ישנם פתרונות שונים להנגשה מרחוק, במאמר זה אציג את הפתרונות המומלצים, הפשוטים והמקצועיים ביותר.
פתרונות מומלצים לתמלול מרחוק:
כתוביות בזמן אמת דרך תוכנת זום
לזום יש אפשרות מאוד פשוטה להוספת כתוביות בזמן אמת. בדרך זו המתמלל מתחבר לפגישה ומקליד בזמן אמת את כל הנאמר. הכתוביות לא יופיעו באופן אוטומטי, הכתוביות יופיעו למשתתפים שילחצו על אופציה זו בסרגל הכלים. ניתן לבחור בין שלוש רמות גודל של כתוביות דרך סרגל הכלים של אפשרויות הוידאו. התמלול נראה כך:
יתרונות:
- אפשרות הצפייה בכתוביות הינה פשוטה, גם במחשב וגם בטלפון.
- הכתוביות מופיעות באותו חלון של פגישת הזום.
חסרונות:
- נדרשת היערכות טכנית טרם הפגישה.
- האחריות הבלעדית על התמלול הינה של הצוות הטכני של הפגישה.
- לא מתאימה ל-"מקרי חירום" ולתמלול מעכשיו לעכשיו.
להרחבה בנושא ניתן לצפות בסרטון הדרכה שיצר משרד החינוך (כולל כתוביות).
תמלול בגוגל דוקס
אופציה נוספת לתמלול בזמן אמת הינה שימוש בתוכנה אינטרנטית הנקראת גוגל דוקס. זו תוכנה מבית היוצר של גוגל המאפשרת שיתוף מסמכים הדומים למסמך וורד. בדרך זו המתמלל מתחבר לפגישה ומקליד את התוכן הנאמר בזמן אמת והצופים יוכלו לעקוב אחריו במסמך. מכיוון שהתמלול מתבצע בחלון נפרד מחלון הפגישה על הצופה להציג את החלונות זה לצד זה. התמלול בתהליך נראה כך:
יתרונות:
- ההיערכות הינה מעטה, יש אפשרות לתמלול "מעכשיו לעכשיו".
- אינה דורשת את המעורבות של צוות הפגישה. המתמלל/ת או הצופה יכולים ליצור את מסמך התמלול.
- את המצגת שמופיעה בזום ניתן לשלב בתמלול באופן רציף.
- מכיוון שהתמלול נכתב במסמך ניתן להשתמש בתמלול בצורה פשוטה לאחר הפגישה.
חסרונות:
- לא נוחה לשימוש מהטלפון הנייד.
- דורשת שימוש בשני חלונות במקביל ומקשה על ריכוז מלא בזום.
להרחבה בנושא ניתן לצפות בסרטון שמשרד החינוך יצר אודות יצירת מסמכי גוגל דוקס.
תמלול הסרטון:
"ברוכים הבאים למדריך ליצרית מסמכים באמצעות גוגל דוקס. גוגל דוקס מאפשרת יצירה ועריכה של מסמכים ישירות ברשת האינטרנט. היכנסו לחשבון שלכם בגוגל, בחרו ליצור מסמך חדש, הזינו שם למסמך. בדומה לוורד ומייקרוסופט, תוכלו להשתמש בהגדרות הטקסט השונות כגון כיוון. תוכלו לשלב במסמך היערות, תוכלו להפנות לקישורים באינטרנט, המסמך יבדוק את הקישור אוטומטית ואף יציע אפשרויות לקיצור זמן הכתיבה. ניתן להחיל על הטקסט את כל אפשרויות העריכה המוכרות לכם מתוכנות וורד. את המסמך ניתן להדפיס ישירות מסביבה זו. ניתן להגדיר אפשרויות עריכה, הערה וצפייה למשתמשים שונים. תוכלו לצפות בהיסטוריית גרסאות העריכה של המסמך וכן לעקוב אחר שינויים שבוצעו בזמנים ועל ידי משתמשים שונים. את המסמך ניתן לפרסם ברשת, או לשלוח כקישור או כקובץ מצורף. תאימות הפונקציות השונות תאפשר לפתוח ולערוך את המסמך גם בתוכנת וורד. אנו מקווים שמדריך זה סייע לכם ללמוד כיצד ליצור מסמך באמצעות גוגל דוקס."
הצגת כתוביות בשידור פייסבוק/יוטיוב לייב
בשנים האחרונות פלטפורמת לשידורים חיים כמו פייסבוק ויוטיוב לייב צוברת תאוצה. כך ניתן לשדר לקהל רחב את התוכן באופן מיידי ופשוט יחסית. לצערנו הזרמת השידור מזום לפייסבוק או יוטיוב לא מאפשרת הוספה של הכתוביות באופן אוטומטי. לכן, יש להשתמש בתוכנות לוכדות מסך. התוכנות מאפשרות את הצגת הכתוביות על גבי הסרטון בזמן אמת.
יתרונות:
- הכתוביות גלויות לכולם ללא שום התערבות מצד הצופים.
- השימוש בתוכנות לכידת מסך מעלות את איכות השידור.
חסרונות:
- היערכות רבה מראש, ומורכבות טכנית.
- מחיר – מומלץ מאוד לרכוש שירותי טכנאי שידור מקצועי כדי לשמור על איכות השידור.
תוכנות אפליקציית תמלול אוטומטיות, מתי כן ומתי לא?
אפליקציית ותוכנות תמלול אוטומטיות מופעלות ישירות מהטלפון הנייד או המחשב של הצופה. עם ההתקדמות הטכנולוגית אפשרות זה נהיית יותר ויותר טובה ומדויקת. אך עדיין, למתמלל האנושי יתרונות רבים כמו זיהוי הדוברים, קליטת הנאמר בסביבה רועשת ועוד. חלק מהאפליקציות חינמיות וחלק בתשלום, ניתן להוריד אותם דרך App store או Google play ישירות לטלפון הנייד. הצופה מניח את הטלפון הנייד ליד המשתתף השני אותו הוא רוצה שהתוכנה תתמלל או על יד הרמקול, והאפליקציה מתמללת את הנאמר. אפליקציה חינמית מומלצת היא אפליקציה של גוגל בשם: Live Transcribe & Sound Notifications.
יתרונות:
- מחיר – ישנן אפליקציות חינמיות.
- זמינות ומיידיות.
חסרונות:
- התוכנה עובדת טוב יחסית עם דובר אחד שמדבר באופן מאוד ברור. אך היא לא יכולה להפריד בין קולות של כמה דוברים.
- קולות חלשים, או שיחה בסביבה רועשת מקשה מאוד על אפשרות התמלול.
בנוסף, קיימת אפשרות לתמלול אוטומטי על ידי תוכנת זום בשפה האנגלית בלבד.
למה הכי חשוב לשים לב בתמלול בזמן אמת?
הקו שצריך להנחות את בחירת דרך התמלול הוא מטרת התמלול. לכל מטרה אפשרות שונה עדיפה. בהנגשה פרטנית לרוב עדיף שימוש בגוגל דוקס. זאת מכיוון שהאפשרות לא מצריכה את התערבות הצוות בפגישה. לעומת זאת, אם מטרת ההנגשה הינה הנגשה עבור הקהל הרחב אז כתוביות בזום או בפייסבוק/יוטיוב לייב יתנו את המענה הטוב ביותר.
בכל אופציה שתבחרו זכרו כי יש לשאול את המתמלל האם יש לו ניסיון בתמלול בזמן אמת. לתמלול זה כלים טכניים ומיומנות שונה מכל תמלול אחר.
בצוות שלנו מתמללים מיומנים המתמחים בתמלול בזמן אמת לכל מטרה. מוזמנים לפנות עוד היום לקבל הצעת מחיר משתלמת במיוחד.